Home
Ik, kind in WOII
Poëzie
LittleBlackHairBook
Aan de Etor
Dagen des Doods
Temmen van de Tijger
J.C.A. Goedhart
Julianapark Schiedam
Smoelwerk
Made in Holland
Nieuwe Verbindingen
Urban is anders
Bestellen

Smoelwerk

Smoelwerk, De ontwikkeling van hiphop in Nederland 1999-2009, een overzicht van 10 jaar hiphop in Nederland verscheen in 2009.

  

Een letterlijk en figuurlijk superdik naslagwerk van 400 pagina’s met een cd en dvd erbij voor een totaal overzicht in tekst, beeld en geluid.

In het boek staan achtergrondartikelen, interviews, artiestenprofielen en ruim 250 unieke foto’s op het gebied van rap, turntablism, breakdance, graffiti, media en party’s. Aangevuld met een selectie van de beste artikelen die de afgelopen jaren gepubliceerd zijn op hiphopinjesmoel.com. Een onmisbaar document voor de ware hiphopliefhebber.

 

Voor de Smoelwerk-cd leverden de meest toonaangevende artiesten van het afgelopen decennium tracks: Raymzter, U-Niq, Def P, Pete Philly, Extince, Jiggy Djé, SpaceKees & Terilekst, Tim, Zo Moeilijk en Fakkelbrigade. De tracks werden aan elkaar gemixt en gescratcht door dj’s DNS en DBS. Een aanwinst voor iedere liefhebber.

 

Op de dvd vind je een 70 minuten durende documentaire, geregisseerd door Danny Stolker (Kas). Sleutelfiguren als Ali B, Brainpower, DuvelDuvel, Raymzter, Def P en U-Niq laten hun licht schijnen over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de Nederlandse hiphopcultuur. 10 jaar overzicht met uniek beeldmateriaal, boeiende uitspraken en live-registraties.

 

Het boek is uitgevoerd in hardcover en full-colour. De gehele set kost € 30,00.

ISBN: 9789490177034

Enkele sets zijn nog verkrijgbaar via onze site.