Home
Ik, kind in WOII
Poëzie
LittleBlackHairBook
Aan de Etor
Dagen des Doods
Temmen van de Tijger
J.C.A. Goedhart
Julianapark Schiedam
Smoelwerk
Made in Holland
Nieuwe Verbindingen
Urban is anders
Bestellen

In Ik, kind in de Tweede Wereldoorlog heeft Govert A. Janse (Schiedam, 1937) het kind in hem aan het woord gelaten. Als volwassene mocht hij naar dat kind kijken; het wilde gezien en gehoord worden. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Rotterdam en Schiedam


Govert A. Janse was drie en een half jaar oud toen op de dag na het bombardement op Rotterdam zijn vader onder zijn ogen werd afgevoerd door de Duitsers. Hij zou hem pas eind 1945 weer terugzien. Een maand later werd hij alleen op de trein gezet naar pleegouders in Breda. Na een jaar werd hij weer teruggehaald, maar dat jaar en het gemis van zijn vader, hebben hem gevormd tot wie hij nu is.


De omgeving van de Beukelsdijk, het Buizenlandje, de Heemraadssingel, maar ook het centrum van Schiedam spelen een belangrijke rol in dit boek waarin naast verdriet en leed ook veel avonturen zijn beschreven van een jonge knaap in de oorlogsjaren in Rotterdam-West.


Dit boek is 5 mei 2018 verschenen. Het kost € 12,50 ex verzendkosten en is te bestellen via de auteur. U kunt een mail sturen naar g.janse2@kpnplanet.nl en dan neemt Govert A. Janse contact met u op.